Kategorier
Sparing

Bygg med lån

Hus

Alle trenger et sted å bo. Ikke alle trenger et hus å bo i, men vi trenger alle et sted å bo. Hvor du vil bo og hvordan du vil bo kommer veldig an på dine egne preferanser. Det kan godt være at du finner deg et bra sted å bo som du setter pris på og da gjelder det bare å sikre seg dette. Om du liker å bo i en leilighet så kan det være fint å få seg en slik. Når du går til anskaffelse av et sted å bo kan du anskaffe på flere måter. Du kan fint leie deg et sted. Da slipper du å kjøpe og du slipper å sitte på noe som du kanskje tror at du ikke vil være i etter en stund. Når det er sagt så kan du også fint leie for å slippe å legge penger i hus som du ikke har. Når du kjøper noe må du som sagt betale 15% av kjøpesummen selv. Det er denne egenkapitalen som mange sliter med og derfor også ikke får til.

Bygging

Om du står i spørsmålet mellom å leie eller å eie et hus eller en leilighet kan det være god å se seg litt rundt etter alternativene som gjelder for deg som står ovenfor dette valget. Kanskje du har noe som du gjerne skulle ha sett på eller kanskje du ikke klarer å finne noe som du liker. Hva om du ikke finner noe du liker, hva gjør du da? Dette er et spørsmål som kan være greit å se på og lære fra. Hva du liker kommer veldig an på hva du selv tenker på. Et alternativ til kjøp eller leie av bolig er at du bygger noe selv.

Når du bygger selv kan du finne mye spennende samt du kan velge alle løsninger selv. På denne måten kan du bygge billig eller du kan bygge dyrt. Hvordan du vil bygge avhenger veldig av hvordan du selv kan gjøre ting. Tar du i et tak er det fint om du selv vet hva som passer best der hvor du også kan bidra. Dette sparer du mye penger. Bygging kan ta tid, men om du har tid så er det veldig spennende å drive på med akkurat dette. 

Utvikle prosjekter

Er du interessert i å bygge noe er det viktig at du identifiser ditt prosjekt. Dette prosjektet krever mye fra deg og det krever penger. Start med å få din personlige økonomi under kontroll. Når den er under kontroll kan du starte med prosjektet. Den beste måten å få din økonomi under kontroll på er gjennom refinansiering av gjeld. Det er en nokså rask affære og en fin måte å komme godt i gang på. Du trenger kun å snakke med banken din på nett, eller så kan du finne en bedre bank.