Kategorier
Sparing

Strøm

Leveranse av strøm

Det er mye snakk om at du må bytte leverandør av strøm når du har muligheten. Det er enkelt og si at du må holde orden på din leverandør av strøm eller at du må passe på at din strømleverandør gir deg den strømmen du vil ha. Så lett er det ikke. La oss se litt på hva en strømleverandør av strøm egentlig driver med. Skal du får til noe er det viktig at du bruker tid og krefter på å passe på at ting blir gjort helt rett. Ikke tenk så mye på alt det du ikke får gjort. Bruk heller krefter på det du fort gjort noe med, som å finne beste leverandøren for deg. En strømleverandør kan være en som produserer strøm eller en som selger strøm du skal få. Leveranse av strøm skjer ved at du får strøm igjennom kabler rett hjem til deg. Det koster deg ikke så mye, men det er her viktig at du er koblet til nettet.

Lett å bytte

Det er lett å bytte din leverandør av strøm. Et par tastetrykk og du er på vei til en annen leverandør av strøm som er billigere. Du kan bytte ved å finne den leverandøren som er billigere enn den du allerede har eller så kan du sjekke forbruker.net eller Forbruksrådet for å finne en billig strømleverandør på markedet akkurat nå. Bruker du 20 000 kWh så kan du spare så mye som 4000 kroner per år hvis du bruker feil leverandør i dag og bytter til markedets billigste strøm. Dette er gode penger.

Når du bytter leverandør kan du også velge garantert grønn energi. Det vil si at du får en opprinnelsesgaranti som bekrefter at energien er grønn. Den meste av energien i Norge er grønn, så dette er ikke noe stort problem, men det er fint at man kan gjøre et grønt valg for sitt egent forbruk.

Fornybar strøm

Som sagt produseres nesten all strøm i Norge fra vann. 98% er vannkraft og fornybar. Grunnen til at man kan gjøre et strømvalg er fordi ikke all strømmen vi produserer i Norge brukes i Norge. Norge selger og kjøper strøm fra andre land fordi strøm er en ferskvare. Er det mer strøm et sted flyttes strømmen til andre steder med litt mindre strøm, og motsatt. På denne måten kan man bruke strøm fra kull i Norge og utlandet kan bruke vannkraft. Som et resultat av dette har vi muligheten til å velge slik at strømmens opprinnelse kan være garantert. Pass på at du får den strømmen du vil ha. Mange vil helst ha litt strøm der det presser på som mest. En av de aller beste og en av de flotteste stedene å bruke strømmen er hjemme. Da kan du se bedre og du kan få varme. Når strømmen er fornybar vil du se akkurat det samme, men det vil føles bedre.